BAMSENS BETYDNING FOR DET LILLE BARN

Har du prøvet at give en bamse til et barn? Hvis ikke har du helt sikkert set et barn kramme en bamse tæt. For et kram er ofte den første reaktion barnet har når det får en bamse i hånden. Men hvorfor det? Et bamse er for lagt de fleste børn lig med tryghed og gensidig kærlighed. Bamsen er en god lytter, tålmodigven og tro følgesvend.

Bamsen kan følge barnet alle steder – også når mor eller far ikke lige kan være der, fx i vuggestue, i sengen, på overnatning hos bedsteforældrene eller i autostolen på bagsædet. Det mest stressende jeg kender til er et grædende barn på bagsædet som jeg ikke kan nå mens jeg kører bil.

Til det spæde barn kan bamsen forbindes med moren og give ekstra tryghed ved at dufte af mor. Mor kan fx sove med bamsen eller havde den tæt på sig et par nætter for at afgive lidt duft.

Bamsen kan også bruges i læringssituationer eller når noget nyt eller svært skal opleves. Fx lægebesøg. tandbørstning eller bleskifte. Her bamsen ”gøre” det samme som barnet. ”skal vi også børste bamsestænder sammen”, ”vil du skifte ble på bamse når jeg har skiftet dig?”.

I flere børneinstitutioner bruges bamsen som en måde at arbejde med trivsel og fællesskab på ved at lære børnene empati og forskellige følelser at kende.  Kilde: https://www.friformobberi.dk

Fordi bamsen har så stor betydning for mange børn har jeg valgt at næsten alle mine gaver har en bamse med. Bamserne er særligt udvalgt ud fra deres kvalitet, popularitet hos børn og deres cuteness.